ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

Ο “ΕΥΚΛΗΣ” ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΚΠΔΦΠ) ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ “1ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON”, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΥΜΗΤΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021. Η (ΚΠΔΦΠ) ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ-ΜΑΛΑΚΑΣΑ-ΕΥΒΟΙΑ.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ “ΕΥΚΛΗ” ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  IBAN  GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052 (ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ “ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΠΔΦΠ”)

Ο “ΕΥΚΛΗΣ” ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ “1ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON” ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΚΠΔΦΠ”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΚΠΔΦΠ) ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Ffb.watch%2F7lVIEkbsHM%2F%3Ffbclid%3DIwAR2SrUQspgUGOPct4QbtOJ5YdkoBbb2gov-nOpzY_D6BYDd7dTsd51y-__w&h=AT2Mk_25HEZQlv3zDUIrhh5IiCYfjrtdJ-h1h6iyy4BzdFeIfVh_ncxcAlRKjs_9BtuJAie4EzR-MZ3bcZ9XDlxMIhTm1vBti6W0JuBOl1XnLh1dBD8CB8AgRC2gz1w5AG35

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΟΜΑΔΑ (ΚΠΔΦΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Είμαστε οι εθελοντές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΚΠΔΦΠ), με 36 χρόνια προσφοράς στους πολίτες του Βύρωνα, της ευρύτερης περιοχή και πανελλαδικά όπου μας ζητηθεί. (αρ. Μητρώου 29618). Μετέχουμε στο σχεδιασμό του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΣ) του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), για δασικές και αστικές πυρκαγιές, λόγω μακρόχρονης εμπειρίας στην πυρόσβεση και της συνεχούς εκπαίδευσης των μελών μας.(Πυροσβεστική Ακαδημία, έμπειροι
ειδικοί εκπαιδευτές, ασκήσεις πεδίου).

Συμμετέχουμε σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ΠΠ) όπως δασοπροστασία, εκχιονισμοί, πλημμυρικά φαινόμενα και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας του δάσους του Υμηττού και του Περιβάλλοντος γενικότερα. (διαλέξεις, επισκέψεις σε σχολεία). Παραμένουμε σε ετοιμότητα 12 μήνες το χρόνο με ιδιαίτερη έμφαση την αντιπυρική περίοδο. Δεν είναι επίσης αμελητέο το κοινωνικό μας έργο προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, με τη δημιουργία και διανομή τσαντών με τρόφιμα και ζαχαρωτά για οικογένειες
και παιδιά. Λειτουργούμε θεσμικά με δομές που έχουμε θεσπίσει και που αποτελούν πρότυπο και για άλλες εθελοντικές ομάδες. Ιδιαίτερα η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης λειτουργεί με τα αυστηρότερα πρότυπα, εκπαίδευσης και ασφάλειας. Στο επισυναπτόμενο ΕΝΤΥΠΟ αναφέρονται οι δράσεις μας για το 2020 που είναι ενδεικτικές για τις δράσεις μας κάθε χρόνο. Πόροι μας, οι συνδρομές των μελών μας και οι χορηγίες μικρού αριθμού χορηγών.

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ : Η προστασία του Υμηττού και του Περιβάλλοντος γενικότερα και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον ίδιο σκοπό.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ : Η προσέλκυση νέων εθελοντών, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση τους στον σκοπό μας.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ : * Η συμπλήρωση του εξοπλισμού της ομάδας και των μέσων ατομικής προστασίας των εθελοντών.(ΜΑΠ).
* Συντήρηση και βελτίωση εξοπλισμού πυροσβεστικών οχημάτων.
* Η βελτίωση των εγκαταστάσεων της έδρας μας (πυροφυλάκειο Βύρωνα), με δημιουργία νέων δομών και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων, για ασφάλεια και λειτουργικότητα του χώρου και των εθελοντών.
* Οργάνωση του εξωτερικού χώρου, με χώρο στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων και για προσέλκυση επισκεπτών, διαλέξεις και εκπαίδευση.
* Δημιουργία έντυπου υλικού και προωθητικές ενέργειες ευαισθητοποίησης πολιτών και νέων μελών. Σύνταξη και εκτύπωση εκπαιδευτικού εγχειριδίου και
διαδραστικού προγράμματος ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.
* Δημιουργία εκθετηρίου, σε υπάρχον παροπλισμένο ξύλινο βαγόνι (ΕΗΣ) με φωτογραφίες και αναρτήσεις της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής μας και με μουσειακά κομμάτια παλαιότερου εξοπλισμού εθελοντών.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (στολές, γάντια, κράνη), μάνικες κατάσβεσης, υλικά που δυστυχώς καταστραφήκανε στις περιοχές που τα πληρώματα μας ενεργούσαν (ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΜΑΛΑΚΑΣΑ), Εύβοια.
Για το λόγω αυτό σας καλούμε εφόσον το επιθυμείτε να καταθέσετε χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό τράπεζας με τα εξής στοιχεία:
Τράπεζα Πειραιώς ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΙΒΑΝ GR97 0171 7430 0067 4315 1077 115
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αντικατάσταση των στολών που φορούν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες.