8ος ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
02/05/2019


8ος ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
10 χλμ | 5 χλμ | 2 χλμ 
Κυριακή 5 Μαίου
 
Απογευματινός αγώνας | Ώρα εκκίνησης 18:00
Στην πιο ασφαλή και επίπεδη δρομική διαδρομή της Αττικής.
Την ώρα που ο ήλιος δύει και 'βάφει΄ τον ουρανό με υπέροχα χρώματα, τρέχουμε απολαμβάνοντας το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα. 
 
Οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα 29/3 στο link:  http://bit.ly/EfklisMetropolitan2019
 
 
 
 

Προκήρυξη

8ου Μητροπολιτικού Αγώνα

10χλμ, 5χλμ κ 2.000μ για παιδιά

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Απογευματινός αγώνας δρόμου


Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα  της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνει τον 8ο Μητροπολιτικό Αγώνα στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: αγώνας  10 χλμ, αγώνας 5χλμ και αγώνας 2.000 μέτρων για παιδιά.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Μαΐου 2018 στις 18:00 στον χώρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού.


Οι εγγραφές θα ανοίξουν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2018 και θα κλείσουν την Τετάρτη 1 Μαϊου  2019.


Εκκίνηση-τερματισμός: Χώρος πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου (είσοδος  από Λεωφ. Βουλιαγμένης στο ύψος του τερματικού σταθμού Ελληνικού του ΜΕΤΡΟ.)


Ώρα  εκκίνησης: 17:30  εκκίνηση αγώνα 2000 μέτρων για παιδιά και

18:00  εκκίνηση αγώνων 10χλμ, 5χλμ

                          

Περιγραφή διαδρομής: 5χλμ (κόκκινη γραμμή)

Από το σημείο εκκίνησης στην ανατολική πλευρά του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού (απέναντι από γκολφ Γλυφάδας) περνάμε στον Ανατολικό Αεροδιάδρομο, φθάνουμε μέχρι την αναστροφή 2,5χλμ και επιστρέφουμε διαγράφοντας έναν πλήρη κύκλο.

Περιγραφή διαδρομής: 10χλμ

Ίδια με την διαδρομή των 5χλμ αλλά γίνεται δύο φορές.


Όλες οι διαδρομές  είναι εντελώς επίπεδες από την αρχή έως και τον τερματισμό.* Σημείωση:

Οι διαδρομές   είναι πλήρως προστατευόμενες  από οχήματα και μετρημένες, ενώ καθ’ όλο το μήκος τους θα υπάρχει σήμανση. Οι αγώνες θα γίνουν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων μέσα στον χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου, δίπλα ακριβώς από τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση  θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό και παρέχεται υπηρεσία  live streaming κατά τον τερματισμό Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.


Δικαίωμα συμμετοχής: α)Στους αγώνες 5χλμ, 10χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

β)Στον αγώνα 2χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά μέχρι 14 ετών, κατόπιν συμπλήρωσης φόρμας αποδοχής εκ μέρους του γονέα-κηδεμόνα τους.


Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών: Η έναρξη της διανομής των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 τις ώρες 10:00-20:00 στα γραφεία του ‘ΕΥΚΛΗ’ στην οδό Αργυρουπόλεως 94-96, Αργυρούπολη στον 1ο Όροφο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Μαΐου από 16:00 μέχρι 17:00 στη γραμματεία του αγώνα (δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα μέσα στον χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού).


Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ για τον αγώνα 5χλμ και 7€ για τον αγώνα 10χλμ.. Για τον παιδικό αγώνα δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.


Mέρος των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), αριθμό δρομέα, μετάλλιο, νερά, φρούτο.


Φόρμα Εγγραφής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο site: http://bit.ly/EfklisMetropolitan2019

και θα επικυρώνονται αφού θα έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ.


Κατάθεση χρημάτων:

Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN  GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052.

Προσοχή: Στο καταθετήριο πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος με αιτιολογία: “για τον 8ο Μητροπολιτικό αγώνα και για τον αγώνα (5χλμ ή 10χλμ)”.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας και την καταβολή του χρηματικού ποσού θα λάβετε ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Μην προβείτε σε εκ νέου εγγραφή αν δεν καταβάλλετε άμεσα το κόστος συμμετοχής.

Ιατρική Εξέταση:

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.


Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους σε 2 ώρες μετά την εκκίνηση. Πέραν του χρονικού ορίου θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.


Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες των αγώνων 5χλμ κ 10χλμ και επιπλέον οι νικητές των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:


  • 18-29 ετών

  • 30-45 ετών

  • 46-59 ετών

  • 60+


Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν στις 19:30.

 
Παράλληλος αγώνας 2χλμ για παιδιά.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα των 2χλμ για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 χρονών πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Εγγραφές για τον αγώνα των 2χλμ για τα παιδιά μπορεί να γίνουν και την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 17:00 ή με την αυτοπρόσωπη δήλωση συμμετοχής του γονέα  στη γραμματεία του αγώνα.

Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 2.000 μέτρων θα δοθεί στις 17:30.


Πρόσβαση:

α. Από Αθήνα μέσω Λεωφ. Βουλιαγμένης

Παίρνουμε τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, φτάνουμε στον τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα.

Στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού, κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά και φθάνουμε στην πύλη εισόδου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Από εκεί υπάρχει σήμανση που οδηγεί στο χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση (κίτρινη γραμμή).


β. Από Πειραιά μέσω Ποσειδώνος

Στρίβουμε στη Λεωφόρο Αλίμου και βγαίνουμε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Φτάνουμε στον τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς τη θάλασσα. Στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού και κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά. Στο τέλος του δρόμου βρίσκουμε την πύλη εισόδου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Από εκεί υπάρχει σήμανση που οδηγεί στο χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση (κίτρινη γραμμή).


Εθελοντές:

Για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων ο ΕΥΚΛΗΣ χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα συνδράμουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια την ημέρα του αγώνα. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν το σύνολο των παροχών (μετάλλιο, νερό, φρούτο, κ.λπ.) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail:  efklisrunnersclub@gmail.com ή στο τηλ. 6992757633 (Κος Αμανατίδης)  

Κάλεσμα αλληλεγγύης:

Ο ΕΥΚΛΗΣ, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισε να συλλέξει τρόφιμα μακράς διάρκειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα οποία θα διατεθούν στη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης για να τα διανείμει σε άπορες οικογένειες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όσους δρομείς το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν τρόφιμα και να τα εναποθέσουν την ημέρα του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κοντά στη γραμματεία, στον χώρο της εκκίνησης.


* Σημείωση:

Ο αγώνας σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία η να ακυρωθεί. Σε κάθε περίπτωση  θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του συλλόγου και τα ΜΜΕ.


Πληροφορίες:

Στη σελίδα του ΕΥΚΛΗ www.efklis.gr και facebook.com/efklis


Το Δ.Σ. του ΕΥΚΛΗ