1ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα  της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και την υποστήριξη του ΟΝΑΔΕΑ(Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης) διοργανώνει κάθε χρόνο τον “ΥΜΗΤΤΟΣ ΜΑΡΑΤΗΟΝ”  στο Νότιο Υμηττό την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί  στον περιοχή του Νότιου Υμηττού στα όρια των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,Κορωπίου, Βύρωνα, Ηλιούπολης. 

Εκκίνηση-τερματισμός: Η εκκίνηση θα δοθεί στο Α’ Αθλητικό Κέντρο Αργυρούπολης και ο τερματισμός απέναντι στο Σπίτι Γυμναστικής του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ώρα  εκκίνησης: 07:30 

Τερματισμός: 16:30 

Διαδρομή:

Είναι κυκλική μήκους 44 χλμ με συνολική θετική υψομετρική 2250 μ και κινείται 50% σε δασικό δρόμο και 50% σε μονοπάτια στο Νότιο Υμηττό.

Σταθμοί τροφοδοσίας:

  • υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας, που είναι ταυτόχρονα και σταθμοί ελέγχου
  • υπάρχουν 3 Πόρτες αποκλεισμού στο 15 χλμ, στο 31 χλμ και στο 37 χλμ
  • χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού 9 ώρες.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση  θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ τα τελικά θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Ο αγώνας απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού λόγω των δύσκολων μονοπατιών.

Κατάθεση χρημάτων: 

Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN  GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052.

Προσοχή: Στο καταθετήριο πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και ο τίτλος του αγώνα

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. 

Ιατρική Εξέταση:

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

θα πρέπει να έχουν Ιατρική γνωμάτευση καταλληλότητας άσκησης με ημερομηνία το αργότερο 15 ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα.

Έπαθλα:

Στους Αγώνες θα απονεμηθούν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες εφόσον τερματίσουν.

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις (3) πρώτους Άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης και στις ηλικιακές κατηγορίες: 18-39, 40-54, 55- και άνω (με την προϋπόθεση να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές στην ηλικιακή κατηγορία).

Οι νικητές της γενικής κατάταξης δεν θα βραβευτούν στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κύπελλο θα δοθεί στον μεγαλύτερο σε ηλικία τερματίσαντα.

Οι απονομές των κυπέλλων θα ξεκινήσουν στις 14:30