ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑΥ ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5-12-2021

Ο “ΕΥΚΛΗΣ” ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ “ΕΟΣΛΜΑ-Υ” ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

«ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ»

ΣΥΝΔΡΑΜΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ “ΕΥΚΛΗ” ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟΝ ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ(6945391831)

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ “ΕΥΚΛΗ”

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ-

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΊΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ» με τον τίτλο «ΕΟΣΛΜΑΥ» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Ιστιαίων δύο (2) δρομικούς αγώνες με την επωνυμία «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ» και τον τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» απόστασης 5,700 χλμ και 21,5 χλμ. που θα διεξαχθούν με αφετηρία και τερματισμό το Πευκί Βορείου Ευβοίας στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Οι ανωτέρω αγώνες γίνονται για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών οικογενειών της Βορείου Ευβοίας και προκηρύσσεται η διεξαγωγή τους για την 5η Δεκεμβρίου 2021. Θα υπάρχουν δύο αγώνες, 5,7 χιλιομέτρων και 21,5 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί πέριξ του αγάλματος Ποσειδώνα στο Πευκί Βορείου Ευβοίας.

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α. και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Σκοπός των αγώνων είναι η ενίσχυση των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών περιοχών της Βόρειας  Εύβοιας, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αδήριτη ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί πνεύμονα ζωής για όλους μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 21,5 χλμ.: 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11:30 π.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5,7 χλμ.: 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

21,5 Χιλιόμετρα (21.500 μ.)

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 21,5 ΧΛΜ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΡΙΒΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΥΚΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΑΝΗΦΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ (1ος ΣΤΑΘΜΟΣ), ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΆΣΜΑΤΑ ΩΣΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ  ΠΡΟΣ ΓΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ (2ος ΣΤΑΘΜΟΣ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 Μ  ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΜΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΟΥΒΕΣ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΥΜΕ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΤΡΊΨΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΥΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 5,7 ΧΛΜ. ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑΛΉΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΕΥΚΙ. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ).

Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου οι δρομείς θα τρέχουν υποχρεωτικά με δική τους ευθύνη.

5,7 Χιλιόμετρα (5.700 μ.)

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 5,7 ΧΛΜ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ, ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ. ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ, ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ 21,5 ΧΛΜ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. (ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ).

Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου οι δρομείς θα τρέχουν υποχρεωτικά με δική τους ευθύνη.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Άμεσα θα ανακοινωθεί ο σύνδεσμος στον οποίο θα δηλώσετε τη συμμετοχή σας για τον αγώνα της αρεσκείας σας, καθώς και ο τρόπος καταβολής του αντιτίμου της συμμετοχής σας σε αυτόν, ωστόσο όσοι επιθυμούν να εγγραφούν θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον σύλλογο που ανήκουν κι εκείνος στη συνέχεια όταν ανοίξει η φόρμα εγγραφής να δηλώσει ομαδικά τις εγγραφές. Το ποσό που θα απομείνει μετά την κάλυψη των εξόδων των αγώνων θα διατεθεί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών οικογενειών της περιοχής.

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων κάνει την επιλογή να καταθέσει από άλλη τράπεζα, θα είναι υπόχρεος στην καταβολή των εξόδων και των δύο τραπεζών.

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει:

Αριθμό συμμετοχής

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Αναμνηστικό μετάλλιο για τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν

Ενυδάτωση

Παράλληλα με τους πιο πάνω αγώνες στη Βόρειο Εύβοια δίνεται η δυνατότητα στους δρομείς που δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στο Πευκί την ανωτέρω ημερομηνία, να τρέξουν εικονικά (virtual), μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζεται από τις 23 Νοεμβρίου 2021, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2021,δηλώνοντας τη συμμετοχή του στην φόρμα εγγραφής, όταν αυτή ανοίξει και καταβάλλοντας το αντίτιμο της συμμετοχής τους στον αγώνα της αρεσκείας τους. Σε αυτούς θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα και αναμνηστικό μετάλλιο.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

ΣΤΑ 21,5 ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟ

1. 4,5 ΧΛΜ

2. 9,5 ΧΛΜ

3. 14 ΧΛΜ

4. 16 ΧΛΜ

5. 18,5 ΧΛΜ.

ΣΤΑ 5,7 ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Απαραίτητες επίσης είναι οι προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω, στο εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο Covid-19.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Θα υπάρχουν διαθέσιμα πούλμαν για την μεταφορά των δρομέων, για τα οποία θα ενημερωθούν εγκαίρως με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Η μετάβαση τους στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων θα γίνει δωρεάν.

Για όσους θελήσουν να μεταβούν ιδιωτικά για να συνδυάσουν τον αγ με την αναψυχή τους, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα στην Αιδηψό Ευβοίας.

Σε κάθε χωριό και πόλη υπάρχουν ταβέρνες, πιτσαρίες, μεζεδοπωλεία ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων με εξαιρετικό φαγητό.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στην περιοχή τις ιαματικές πηγές Αιδηψού και τις εγκαταστάσεις ευεξίας οι οποίες λειτουργούν όλο το χρόνο, ζωντανή μουσική το Σάββατο σε εξαιρετικές ταβέρνες, οργανωμένη πεζοπορία στα ορεινά του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου και ιππασία. Ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν το μπάνιο τους στις ανοιχτές ιαματικές πηγές δίπλα στη θάλασσα στα Λουτρά Αιδηψού.

Τα δρομολόγια των πλοίων – πορθμείων Αρκίτσας-Αιδηψού και Γλύφας-Αγιοκάμπου για τις ημερομηνίες 04/12 και 05/12 θα επικυρωθούν στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Το κόστος του εισιτήριου για κάθε διαδρομή Αρκίτσα-Αιδηψός και Αιδηψός-Αρκίτσα είναι: 3,40 ευρώ ανά άτομο και 16,80 ευρώ για ΙΧ.

Επικοινωνία: info@ferriesedipsos.gr  2226023330 Εταιρεία: Κοινοπραξία πλοίων Αιδηψού ΝΕ

Το κόστος εισιτηρίου για κάθε διαδρομή Γλύφα-Αγιόκαμπος και Αγιόκαμπος-Γλύφα είναι : 2.30 ευρώ ανά άτομο και 13.30 ευρώ για ΙΧ

 Επικοινωνία είναι ίδια με την ανωτέρω για το πορθμείο Αιδηψού.

 Για τα δρομολόγια το κόστος είναι: 2.10 ευρώ ανά άτομο και 13.30 ευρώ για ΙΧ

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το όριο για τους αγώνες των 21,5 χιλιομέτρων και των 5 χιλιομέτρων, θα είναι 300 συμμετοχές ανά αγώνα.

Για την πλήρωση των ανωτέρω ορίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές θα κλείσουν όταν συμπληρωθεί ο ανωτέρω αριθμός.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται στα 15 ΕΥΡΩ για τον αγώνα των 21,5 χλμ και στα 10 ΕΥΡΩ για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΊΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ» με τον τίτλο «ΕΟΣΛΜΑΥ» προχώρησε στην κατάρτιση του ακόλουθου πρωτοκόλλου για του δύο (2) δρομικούς αγώνες με την επωνυμία «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ» και τον τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» που θα διεξαχθούν » απόστασης 5,700 χλμ και 21,5 χλμ. που θα διεξαχθούν με αφετηρία και τερματισμό το Πευκί Βορείου Ευβοίας στις 5 Δεκεμβρίου 2021, θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των δρομέων, όσο και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κλπ.).

Οι παρακάτω κανόνες/μέτρα/διαδικασίες δύνανται να αναθεωρηθούν σε περίπτωση που αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των υποδείξεων των ειδικών επιστημόνων και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Θα υπάρχουν 2 αγώνες, απόστασης 5,700 χλμ και 21,5 χλμ. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός δρομέων ορίζεται σε 300 ανά αγώνα. Θα απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού.

Θα συστήνεται στους δρομείς να φορούν μάσκα σε κάθε χώρο, εκτός από την ώρα του αγώνα.

Το σύνολο του προσωπικού/εθελοντών/κριτών/συνεργατών (περίπου 100 άτομα) θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Θα έχουν επίσης υποβληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι του αγώνα (προσωπικό της διοργάνωσης και εθελοντές) σε PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών και θα έχουν μαζί τους το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στο χώρο του αγώνα θα υπάρχει σήμανση με τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται. Θα περιλαμβάνονται συστάσεις για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα λειτουργεί στο χώρο ιατρείο που θα είναι ανάλογα εξοπλισμένο και θα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επίσης:

Θεατές: Θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών.

Οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού: Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό / απολύμανση μη υγειονομικών χώρων:΄

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf

Συστήνεται απολύμανση πριν και μετά από την χρήση του εξοπλισμού.

Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό συλλόγου / ομοσπονδίας / εγκατάστασης: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

Μετακινήσεις: Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η διανομή των αριθμών συμμετοχής, θα γίνει το πρωί της ιδίας ημέρας του αγώνα σε εξωτερικό στεγασμένο χώρο που θα βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού πέριξ του αγάλματος Ποσειδώνα στο Πευκί Βορείου Ευβοίας.

H διανομή θα γίνει από 2 σταθμούς εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται σε απόσταση 5μ μεταξύ τους και θα έχουν διαθέσιμα αντισηπτικά. Θα υπάρχει σήμανση ώστε οι δρομείς να τηρούν τον κανόνα των 2μ στις γραμμές αναμονής. Οι εθελοντές των σταθμών θα φορούν μάσκες.

Προϋποθέσεις παραλαβή του αριθμού:

Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω): PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών από την ημέρα του αγώνα.

Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών): self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα).

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Μαζί με τον αριθμό, θα διανέμεται έντυπο υλικό με τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι δρομείς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων θα γίνεται σε εθελοντές που θα φορούν μάσκα και γάντια.

Θα συστήνεται στους δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι να λάβουν θέση στην εκκίνησή. Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι.

Κατά την συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, θα ζητηθεί από τους δρομείς να δηλώσουν το χρόνο στον οποίο προβλέπουν να καλύψουν τα 5,700 χλμ ή τα 21,5 χλμ. Βάσει αυτού του χρόνου, οι δρομείς θα χωριστούν σε block των 50 ατόμων, ξεκινώντας από τους πιο γρήγορους προς τους πιο αργούς δρομείς. Το block του κάθε δρομέα θα προκύπτει από τον αριθμό συμμετοχής (οι δρομείς του 1ου block θα πάρουν τους 50 πρώτους αριθμούς κλπ).

Στο χώρο εκκίνησης θα υπάρχει σήμανση επί του εδάφους, ώστε οι δρομείς να λάβουν θέση σε σειρές που θα έχουν απόσταση 2μ μεταξύ τους. Θα υπάρχουν τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους.

Αρχικά θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα των 21,5 χλμ. Ο αγώνας των 5,700 χλμ. θα ξεκινήσει 30 λεπτά μετά την εκκίνηση του τελευταίου μπλοκ του αγώνα των 21,5 χλμ.

ΑΓΩΝΑΣ

Θα υπάρχει σύσταση για τήρηση των κανόνων της ατομικής άθλησης όπως ισχύουν (να αποφεύγεται απόσταση μικρότερη των 2μ). Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό, μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

Στα τραπεζάκια τροφοδοσίας, οι εθελοντές θα φορούν μάσκα και γάντια, και θα παρέχουν μόνο εμφιαλωμένα νερά.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η τμηματική εκκίνηση των δρομέων, όπως έχει ήδη περιγραφεί, αποτρέπει το συνωστισμό στον τερματισμό.

Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει χοάνη που θα ξεκινάει 10μ από την γραμμή τερματισμού και στην οποία θα εισέρχονται οι δρομείς ένας-ένας με απόσταση 2μ από τον προηγούμενο. Εκεί θα υπάρχει τραπέζι από το οποίο θα παραλαμβάνουν ανέπαφα νερό/αναψυκτικό και μετάλλιο τερματισμού.

Οι δρομείς θα παραλαμβάνουν την τσάντα με το ρουχισμό που παρέδωσαν πριν την εκκίνηση από τον ειδικό χώρο, αφού απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους παρέχεται. Θα υπάρχει σύσταση αμέσως μετά οι δρομείς να φορούν μάσκα.

Δεν θα υπάρχει διαδικασία απονομών. Οι αθλούμενοι θα παραλαμβάνουν τα κύπελλά τους μεμονωμένα.

Οι δρομείς θα παραλαμβάνουν την τσάντα με το ρουχισμό που παρέδωσαν πριν την εκκίνηση από τον ειδικό χώρο, αφού απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους παρέχεται. Θα υπάρχει σύσταση αμέσως μετά οι δρομείς να φορούν μάσκα.

Δεν θα υπάρχει διαδικασία απονομών. Οι αθλούμενοι θα παραλαμβάνουν τα κύπελλά τους μεμονωμένα.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΚΥΠΕΛΛΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Κύπελλα θα δοθούν στους τρείς πρώτους άνδρες και στις τρείς πρώτες γυναίκες των αγώνων 5,7 & 21,5 χιλιομέτρων.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια καθώς και νερά, αναψυκτικά κ.α.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει σε όλη την διάρκεια της διαδρομής επαρκής Ιατρική κάλυψη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και για τους δύο (2) αγώνες

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Θα υπάρχει μέριμνα για την φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Α) Κώστας Σάμιος Πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑΥ και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: 6976-079500

Β) Παύλος Λέκκας Γ.Γ. ΕΟΣΛΜΑΥ και Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής: 6944-512088 και

Γ) Γεώργιος Μπλέτσας Αναπληρωτής Ταμίας ΕΟΣΛΜΑΥ και Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής: 6936-840880