1η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON

Ο “ΕΥΚΛΗΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ “ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON” ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 13ο ΧΛΜ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ “ΣΦΗΤΤΙΑ”(1ος ΣΤΑΘΜΟΣ-1η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)

Συνολική διαδρομή περίπου 20 χλμ με θετική υψομετρική περίπου 1100 μ. 

Η εκκίνηση γίνεται στις 9 το πρωί από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης και για 200 μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, ανηφορίζουμε μέσω χαλικόδορμου και χωμάτινου δρόμου για 2,5 χλμ και στη συνέχεια μπαίνουμε σε μονοπάτι ανηφορικό μέχρι το Εκκλησάκι “Ταξιάρχης” στο 4ο χλμ έχοντας μέχρι εδώ 310 μ θετικής υψομετρικής.

Στη συνέχεια κατεβαίνουμε τεχνικό μονοπάτι για να φτάσουμε στη θέση “Μαντρί” στο 5ο χλμ και συνεχίζοντας το τεχνικό μονοπάτι με εναλλαγές ανηφορικές και κατηφορικές θα οδηγηθούμε στην είσοδο της αρχαίας Σφηττίας οδού 6ο χλμ. Εδώ κινούμαστε μέσα σε πεύκα και ανηφορίζουμε μέχρι το διάσελο “ΣΤΑΥΡΟΣ” 7,5 χλμ(1ος Σταθμός), έχοντας μέχρι εδώ 600 μ θετικής υψομετρικής.

Το σημείο του Σταυρού είναι σημείο στο οποίο ξαναεπιστρέφει ο αγώνας στο 27ο χλμ.

Από τον Σταυρό στρίβουμε σε αρχικά ανηφορικό μονοπάτι που μετά ισιώνει και οδηγεί στην Τρύπια Σπηλιά και τις Τρεις Πέτρες, κινούμαστε σε όμορφο μονοπάτι με εναλλαγές ανηφόρας κατηφόρας και στο μεγαλύτερο μέρος του πευκοσκέπαστο με θέα προς το λεκανοπέδιο.

Μετά το 9ο χλμ το μονοπάτι κατηφορίζει σε πετρώδες θραυστό έδαφος και θέλει προσοχή.

Στο 10 χλμ στρίβουμε σε πλαϊνό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει μέσω εναλλαγών ανηφόρας και κατηφόρας στον δεύτερο σταθμό “ΒΑΡΕΛΑΣ” στην Τερψιθέα Γλυφάδας, 13ο χλμ και 1η ΠΟΡΤΑ του αγώνα.

Από εδώ θα επιστρέψουμε πίσω κινούμενοι σε μονοπάτι μέχρι το Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας και από εκεί ανεβαίνουμε από δρόμο μέχρι τη θέση “Μαντρί” μπαίνουμε στο μονοπάτι που οδηγεί στο Εκκλησάκι “Ταξιάρχης” και κατεβαίνουμε προς το σημείο εκκίνησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ(6945391831)