ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο “ΕΥΚΛΗΣ” ΚΑΙ Η “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ” ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ  με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ (21 ΜΑΡΤΙΟΥ)
Θα ακολουθήσουμε την αρχαία οδό Σφηττία , τον οποίο χρησιμοποιούσαν από τα αρχαία χρόνια μέχρι και την δεκαετία του 1950 οι Αθηναίοι για να έχουν άμεση πρόσβαση στην περιοχή του Κορωπίου
Η διαδρομή ξεκινάει από την ταβέρνα Μαντρί στην Τερψιθέα Γλυφάδας(πρόποδες βουνού) και κινείται για 1 χλμ στο μονοπάτι που χάραξε ο “ΕΥΚΛΗΣ” για τον αγώνα ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON, στη συνέχεια μπαίνουμε στην αρχαία Σφηττία οδό για περίπου 1,5 χλμ και φτάνουμε στο διάσελο το οποίο χωρίζει την Σφηττία από την χαράδρα της Ντούκας. Από εδώ βλέπουμε το Κορωπί και τον λόφο όπου υπάρχει η Ακρόπολις του δήμου Σφηττού.
Συνεχίζοντας την πορεία μας σε μονοπάτι θα φτάσουμε μετά από περίπου 1,5 χλμ στον χώρο όπου υπήρχε ο αρχαίος Ναός του Ομβρίου Διός και σήμερα ο Προφήτης Ηλίας Κορωπίου, όπου θα σταματήσουμε για ξεκούραση.
Η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο, διανύοντας συνολικά περίπου 8 χλμ. Υπολογίζουμε συνολικό χρόνο περίπου 5 ώρες.
Στην διάρκεια της διαδρομής ο Ιστορικός Μάκης Σταύρου από την Εναλλακτική Δράση  θα μας οδηγήσει στα βάθη των αιώνων κάνοντας αναφορά στα Ιστορικά γεγονότα της περιοχής και του Νότιου Υμηττού γενικότερα.
Επειδή θα κινηθούμε σε πετρώδες έδαφος θα πρέπει να φοράτε κατάλληλο παπούτσι, να έχετε μαζί σας παγούρι με νερό και κάποιο σνακ ή φρούτο.
Δηλώσεις συμμετοχής στον Ακερμάνογλου Θεόδωρο(τηλ. 6945391831)