2η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ  2023 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η 2η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 27 ΧΛΜ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1600 Μ

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 8:30 ΚΑΙ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 13:30

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Η διαδρομή είναι μετρημένη 27 χλμ και πιστοποιημένη από την ITRA με βαθμό δυσκολίας 1 Point.

Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού και κινείται κατά 50% σε τεχνικά και δύσκολα μονοπάτια ενώ το υπόλοιπο 50% σε χωμάτινο δρόμο βουνού.

Το μέγιστο υψόμετρο του αγώνα είναι τα 757 μέτρα και το ελάχιστο 87 μέτρα και η θετική υψομετρική φτάνει τα 1600 μέτρα.

Η εκκίνηση γίνεται πίσω από το Σπίτι Γυμναστικής Αργυρούπολης και για 200 μ κινούμαστε σε ασφάλτινο δρόμο, ανηφορίζουμε μέσω χαλικόδορμου και χωμάτινου δρόμου για 2,5 χλμ και στη συνέχεια μπαίνουμε σε μονοπάτι ανηφορικό μέχρι το Εκκλησάκι Ταξιάρχης στο 4ο χλμ έχοντας μέχρι εδώ 310 μ θετικής υψομετρικής.

Στη συνέχεια κατεβαίνουμε τεχνικό μονοπάτι για να φτάσουμε στη θέση Μαντρί στο 4,5ο χλμ(1ος Σταθμός) και συνεχίζοντας το τεχνικό μονοπάτι με εναλλαγές ανηφορικές και κατηφορικές θα οδηγηθούμε στην είσοδο της αρχαίας Σφηττίας οδού (6ο χλμ). Εδώ κινούμαστε μέσα σε πεύκα και ανηφορίζουμε μέχρι το διάσελο “ΣΤΑΥΡΟΣ” 7,5ο χλμ (μέχρι εδώ 600 μ θετικής υψομετρικής).

Από τον Σταυρό ακολουθούμε τεχνικό μονοπάτι προς τον Προφήτη Ηλία Κορωπίου 8,5ο χλμ, εδώ υπάρχει πηγή νερού(μέχρι εδώ 700 μ θετικής υψομετρικής).

Στη συνέχεια ακολουθούμε πευκόφυτο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην κορυφή ΣΕΣΙ (10ο χλμ) και από εκεί κατεβαίνοντας θα στρίψουμε σε χωμάτινο δρόμο βουνού για να φτάσουμε στο Κυνηγετικό Περίπτερο Κορωπίου στο 12ο χλμ, (2ος σταθμός “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΣΕΣΙ”).(μέχρι εδώ 800 μ θετικής υψομετρικής)

Από εδώ θα ανέβουμε το πολύ δύσκολο μονοπάτι “10”, όπου σε 2 χλμ ανεβαίνουμε 400 μέτρα θετικής και θα μας οδηγήσει στις κεραίες κινητής Αργυρούπολης(μέχρι εδώ 1200 μ θετικής υψομετρικής).

Στη συνέχεια μέσω χωμάτινου δρόμου βουνού και έχοντας δεξιά μας την Κορυφή Εύζωνας (1050μ), την υψηλότερη του Υμηττού, θα φτάσουμε στο 16ο χλμ όπου μπαίνουμε σε τεχνικό κατηφορικό βραχώδες μονοπάτι που περνάει από τη Γιδοσπηλιά και θέλει μεγάλη προσοχή!

Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Καρέα, (3ος σταθμός “ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΕΑ”), 17,5ο χλμ.(μέχρι εδώ 1350 μ θετικής υψομετρικής)

Από εδώ αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι για περίπου 1 χλμ με θετική υψομετρική 200 μ το οποίο θα μας οδηγήσει στο Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης(μέχρι εδώ 1550 μ θετικής υψομετρικής) και στη συνέχεια σε χωμάτινο κατηφορικό δρόμο βουνού για περίπου 8 χλμ.

Κατεβαίνοντας τον κατηφορικό χωματόδρομο θα περάσουμε από την Σπηλιά του Μπίμπεση, την περιοχή Αστυνομικά Ηλιούπολης, το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Αργυρούπολης για να μπούμε στο χαλικόδρομο, που κινηθήκαμε στην εκκίνηση και να τερματίσουμε στο Σπίτι Γυμναστικής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟ, ΣΝΑΚ (ΜΠΑΡΕΣ – ΤΖΕΛ) ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ(ΓΡΗΓΟΡΟ κ ΑΡΓΟ)

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο mail : info@efklis.gr ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6945391831(ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ  ΣΤΟ LINK: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023