ΑΓΩΝΑΣ PLOGGING

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ “ΣΕΣΙ” PLOGGING ΤΩΝ 27 ΧΛΜ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Αγαπητέ αθλητή,

Η διαδρομή “ΣΕΣΙ” του Μαραθώνιου Υμηττού – επιλέχθηκε ως προκριματικός αγώνας της δεύτερης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging, που θα διεξαχθεί στην Ιταλία από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και ο νικητής του αγώνα θα συμμετάσχει εντελώς δωρεάν.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Είναι θεμελιώδες οι αθλητές να εγγραφούν στη διαδικασία επιλογής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Plogging(WPC).

Η επίσημη εγγραφή γίνεται στην πλατφόρμα www.ploggingchallenge.com. Η διαδικασία είναι εύκολη: αρκεί ο αθλητής να δημιουργήσει έναν προσωπικό λογαριασμό στην ιστοσελίδα, μέσω της ειδικής φόρμας στην ενότητα «εγγραφή». Μόλις δημιουργηθεί το προφίλ, ο χρήστης θα πρέπει απλώς να συνδεθεί και να κάνει κλικ στο «Προκριματικοί Αγώνες» για να επιλέξει τον αντίστοιχο αγώνα “ΣΕΣΙ” του Μαραθώνιου Υμηττού.

Το “Plogging” είναι ένας νεολογισμός, ένας συνδυασμός της σουηδικής λέξης “Plocka upp” (συλλέγω) με το “τζόκινγκ” και αναφέρεται σε μια αθλητική δραστηριότητα που συνίσταται στη συλλογή εγκαταλελειμμένων απορριμμάτων κατά το τρέξιμο.

Πιστεύουμε πραγματικά ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Αξιοποιήστε την ευκαιρία να κάνετε τον πλανήτη μας πιο καθαρό: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Plogging σας περιμένει!

Στην εκκίνηση του αγώνα την Κυριακή 10 Απριλίου θα υπάρχει ειδικό PLOGGING POINT στο οποίο οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν στην διάρκεια του αγώνα(σακούλες με σημειωμένο τον αριθμό του αθλητή, γάντια, κλπ)

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι αθλητές που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής θα κληθούν να τρέξουν τη διαδρομή δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον. ΟΙ δρομείς οφείλουν να συλλέξουν τουλάχιστον 1 τεμάχιο απορρίμματος κάθε 10 χλμ. του αγώνα (π.χ. ο αγώνας έχει μήκος 40 km, ο αθλητής θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 4 αντικείμενα).

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Στον τερματισμό οι αθλητές θα βρουν έναν κάδο απορριμμάτων με την επωνυμία WPC όπου θα παραδώσουν τη σακούλα στον εθελοντή της διοργάνωσης ο οποίος θα βγάλει φωτογραφία τον αθλητή με την σακούλα.

Στη συνέχεια, ο εθελοντής α ανοίξει τη σακούλα ξεχωρίζοντας τα απορρίμματα και φωτογραφίζοντας όσα έχει συγκεντρώσει ο συγκεκριμένος αθλητής με τον αριθμό συμμετοχής στον αγώνα.

Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη διαδικασία διαχωρισμού των απορριμμάτων θα αποσταλούν στο προσωπικό του WPC, καθώς και η τελική κατάταξη των συμμετεχόντων αγώνων, σε μορφή Excel, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων στοιχείων: αριθμός συμμετοχής και επίδοση.

Η βαθμολογία κάθε αθλητή θα υπολογίζεται ως εξής:

1 βαθμός κάθε χλμ.

1 βαθμός για κάθε 10 m διαφορά ύψους.

1 βαθμός για κάθε λεπτό λιγότερο από τον μέγιστο χρόνο του αγώνα, που ορίζεται από τους κανόνες κάθε αγώνα (π.χ. μέγ. χρόνος 8 ώρες, τελικός χρόνος αθλητών 5 ώρες και 35 λεπτά = χρόνος «εξοικονομημένος» = 2 ώρες και 25 λεπτά = 145 βαθμοί)

1 βαθμός για κάθε γραμμάριο CO2(Η καταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί από το τεχνικό γραφείο της ERICA soc. coop. που θα μετατρέψει το βάρος κάθε συλλεγόμενου και παραδοθέντος είδους/απόβλητου προϊόντος σε ισοδύναμο CO2. Το CO2 δεν συμπίπτει με το βάρος, αλλά εξαρτάται από τον τύπο των υλικών).

1 g χαρτιού = 1,13 g CO2 (πηγή: COMIECO)

1 g PET = 1,8 g CO2 (πηγή: AEA) 1 g αλουμίνιο = 7,98 g CO2 (πηγή: CIAL)

1 g χάλυβα = 1,922 g di CO2 (πηγή: RICREA)

Ενημέρωση κατάταξης

Η ενημέρωση των βαθμολογιών θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του WPC(World Plogging Championship), οι οποίοι θα στείλουν τα επίσημα αποτελέσματα και την βαθμολογία στους αθλητές.

Ο αθλητής με την μεγαλύτερη βαθμολογία θα εξασφαλίσει την συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging που θα διεξαχθεί στην Ιταλία από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχει εντελώς δωρεάν.

Τα έξοδα μετάβασης θα τα πληρώσει ο “ΕΥΚΛΗΣ”.